IRIS

Iris är född 2003-11-13
Fader:  Sowerhill Sailor of Wendover
Moder: Red Tail's Rachel

Nu har Iris varit på två veteranutställningar.

Rättvik 20120311. Sv.hoffekl.
Domare Pillan Klebo. Kritik: 9årig lady med ett underbart vackert huvud, fina ögon, bra hals,bra rygg, ngt sluttande kors, bra vinklar fram ch bak, en tilltalande helhet. Underbart temperament. BIR, BIS1

Ludvika 20120321 Ludvika BK
Stor tik. Bra huvud, stark nacke och rygg. Bra bröstkorg. Ngt sluttande kors. Lite knappa vinklar. Rör sig med vägvinnande steg. Mkt bra päls och färg. BIR, BIG1, BIS4.

Iris kom till oss i januari 2004. Jag skulle inte ha nån fler irländare!!! Den typ jag ville ha hade börjat att försvinna. Men när Iris uppfödare ringde och skickade mig en bild så var jag såld, förstås. För oss är hon den absolut mest underbara individ som finns, förutom att hon stjäl som en korp. Hon har haft fyra valpkullar, en hos Red Tail's och tre här hemma, hon sköter sina valpar exemplariskt. Hon hjälpte också till med Tindras bråkstakar, som lektant. Hon är korrekt på alla sett och mycket lyhörd när hon vill. Älskar att vara i skog och fjäll och söka fågel, då helst med Tindra i sällskap. Men mest älskar hon MAT!!!! Hon är min ögonsten och jag älskar henne högt!!!