Hädda & Lennon

2015-05-10

Idag är småttingarna 11 veckor! Lila som nu heter Nova har flyttat till Camilla Hedlund med familj de bor i Kyna utanför Borlänge. Orange mitt lilla Pyre har flyttat till Mantorp till Lina, Robin och dottern Nova han heter nu Pumba. Lycka till! Gul heter Tambo ska flytta till Falun i juni och turkos Conny ska flytta till halvbror Curt i Rättvik.

 

 

2015-03-23

Oj vad tiden går! 4 veckor i går och tjocka och trinda alla äter riktig mat med god aptit. Vi har börjat släppa in besökare till valparna varav ett flertal barn, alla  valparna är väldigt sociala. Man börjar att märka viss skillnad på humör och beteende hos dem. Har bokat tid för vaccinering och besiktning för det känns som tiden bara springer iväg. Har lagt in lite nya foton. Vi har också börjat att träna att stå fint på bordet och snart kan vi fota dem där också. Ska själv börja jobba igen efter att ha varit hemma nästan 5 veckor!! Skulle ju helst ha velat vara hemma hela tiden men det går ju inte, måste ju ha lite sommarsemester också.

2015-03-11

Nu är valparna 17 dagar! De fick avmaskningsmedel igår + smaka valpmousse. Så nu är det dags att börja med smakportioner varje dag. Hädda börjar tycka att det är "lite" drygt att ge dom mat. Har börjat dela upp dem i två grupper så att alla får i sig. Intresserade av valp? Då är det dags att höra av sig!

2015-02-28

Nu är det snart en vecka sen de 12 anlände till jordelivet. De växer så det knakar, ja iaf nästan alla. Vi har en liten, liten pojk som föddes sist av alla 18 timmar efter den första. Han har lite jobbigt att komma ifatt sina storasyskon men han kämpar på. I morgon ska vi klippa klor för första gången 216 stycken blir det! Mamma Hädda sköter de små helt fantastiskt bra, hon har börjat kliva ur valplådan för att få lite egentid :)

2015-02-22

Idag kl 07.50 föddes den första valpen och 18 timmar senare kom den sista av de 12. Det blev 8 pojkar och 4 flickor, hade ju hoppasts på nån fler tös. Hädda skötte sig helt exemplariskt hon är en underbar mamma som sköter de 12 med min övervakning. Vi bor ihop Hädda, valparna och jag i valprummet några veckor. Det kommer bilder inom en snar framtid.

 

2015-01-27

Nu har vi ultraljudat Hädda och det finns en massa valpar i magen :) Hon är nu på dygn 33 efter parning och valparna hade både ryggradoch ben. Ska bli så jätteroligt att ha valpisar i huset igen.

2015-01-18

Nu har det gått 24 dagar av 63 sen Hädda blev parad med Lennon. Allt tyder på att hon är dräktig. Vi ska ultraljuda tisdag 27/1 då vet vi med säkerhet. Hädda har blivit lugn och hennes spenar börjar bli rosa.