22. jan, 2012

Lördag 21/1-2012

Helg igen, tiden bara springer iväg och snart är det VÅR och SOMMAR så härligt! Lille Edward är på semester hos familjen Ericsson i Sörbro! Där bor ju också hans storasyster Hädda. Han verkar ha det så skönt och sköter sig bra. Vi får se hur länge han blir där :). Vi ska på utställning igen 5/2 i Borlänge. Maria ska ställa Edward så hon får ha honom hemma på lite träning! Syster Diddi är här under en vecka, matte och husse är på semester. Hon är en underbar, busig och tuff tjej ser också väldigt bra ut. Jag hoppas att det kan bli nåt bra.

Vi var till Malung på utställning 14 januari, Elliot, Edward, Oscar och Cornelia. Småkillarna ställdes i valpklass 4-12 mån, de var ju bara 4,5 månader men gjorde väldigt bra ifrån sig. De hade en konkurrent en hane på 11 mån. Vann gjorde Elliot tvåa Edward! I BIG finalen var vi 7 st gr 7 valpar. Vann gjorde en superfin och mycket välgående strävhårig vorsthe han var 13 dagar yngre än Elliot. 2:a blev min lilla Elliot han tyckte att det var lite besvärligt med underlaget (dansgolv med mattor) men de två yngsta placerade sig etta och tvåa!!! Domare var Nils Molin. Pojkarna fick mycket bra kritik. Oscar och Cornelia fick båda HP och Oscar blev BIR och Cornelia fick se sig slagen av sin vackara bror! I gruppfinalen blev Oscar BIG 2:a denna gången blev "vi" slagna av en münsterländare.

Har suttit och kollat på HD statusen på mina valpar efter Iris och blir så jätteglad. Iris har fött fram 4 kullar med totalt 20 valpar varav 4 är bara 5 månader. Av resterande 16 är 11 stycken röntgade. Endast 1 HD belastad höft, ett C, resterande 10 har A och B höfter!!!!!!!!  I procent räknat blir det 86% fria! Jag hoppas att de fyra småttingarna också har lika fina höfter.

Ska kolla mina engelska också, återkomme med det. Det tråkiga är att inom engelsk setter så får man avla på HD fel!! Det ska bara finnas en känd HD status vilket jag kan tycka är konstigt.

Vi har lagt ner ISF-Dalarnas hemsida. All information kommer tiil medlemmarna per mail och på isf.s hemsida www.isfsidan.se 

Annars har vi det bara bra, det blir inga valpar här iår. Vi behöver ett sabbatsår då vi kan åka ut med husbilen och hundarna.

Ha det nu så bra så skriver jag snart igen.